Molenzaal

d’Admiraliteit

Gastheer

Graag stel ik mij hier als gastheer van de molenzaal d’Admiraliteit en als molenaar van de Krijtmolen aan u voor.

Mijn naam is Harm-Ydo Hilberdink en ben sinds 1989 molenaar op Krijtmolen d’Admiraal. Sinds eind 2012 bewoon ik samen met mijn partner ook weer het oorspronkelijke molenaarshuis dat sinds 1792 in het achterste deel van de molenschuur gelegen is.
Het doel van de Stichting Krijtmolen d’Admiraal om de molen weer als ‘levend monument’ en dus als vaak draaiende molen in het dagelijkse leven van de Noorderlingen terug te brengen bracht met zich mee dat er is gekeken naar de mogelijkheid om de molenaar weer zo veel mogelijk werkzaam te laten zijn op de molen. Het gastheerschap van de molenzaal en molenaarschap bleek een geweldige combinatie

Harm-Ydo Hilberdink

De molenzaal voelt dan ook als een deel van mijn ’thuis’ en veel gasten voelen zich dan ook bij de molenaar op bezoek als ze de persoonlijk sfeer ervaren.
Doordat ik natuurlijk de krijtmolen zo vaak mogelijk wil laten draaien en malen is de kans groot dat op uw evenement de wieken ook daadwerkelijk zullen draaien.
De molen heeft helaas geen ‘windgarantie’ zodat bij te weinig of geen wind de molen niet kan draaien. Ook bij storm of bij andere gevaarlijke weersomstandigheden zijn de molen helaas aan de ketting moeten blijven.

Tijdens mijn studie in Groningen werkte ik part-time in diverse horeca gelegenheden waaronder een groot motel/restaurant. Daar deed ik mijn voornaamste horecaervaring op en ontdekte ik het plezier van het gastheerschap tijdens recepties en partijen. Zonder te weten dat ik mijn papieren later nog eens echt nodig zou hebben haalde ik in 1985 reeds mijn diploma: Horecapapieren; cafebedrijf.

Naast molenaar en gastheer ben ik ook theaterregisseur. Creatief denken en mee helpen om uw huwelijk, feest, bijeenkomst zo veel mogelijk naar uw wensen in te vullen is dan ook iets waar ik veel plezier uit haal. Dus schroom niet om met mij te overleggen wat de mogelijkheden zijn om wellicht op net een andere manier tot een ideale invulling van uw evenement te komen.