Molenzaal

d’Admiraliteit

Trouwen

(foto Jesse Kalmthout)

De Krijtmolen is officieel “ Huis der Gemeente” voor Amsterdam-Noord en zodoende een zeer geschikte trouwlocatie.

Huur van de molenzaal of maalruimte voor uw huwelijksplechtigheid geldt voor de duur van 1 dagdeel

(4 uur) als basis. De kosten zijn dan € 590,-    

Deze kosten staan dus los van de gemeentelijke kosten voor het huwelijk (leges en kosten ambtenaar)

Bij een huwelijksvoltrekking in de Molenzaal is het mogelijk een stoelenopstelling te creëren met zo’n 50 zitplaatsen. (max. 80 aanwezigen) Er staat dan een trouwtafel en speciale stoelen voor het bruidspaar en de Ambtenaar van de burgerlijke stand.
Er kan gekozen worden voor een traditionele opstelling of een wat meer informele variant. Bij mooi weer kan ook in de molentuin getrouwd worden.Al jaren lang is trouwen in de Krijtmolen mogelijk maar tot nu toe voornamelijk in de molenzaal of de molentuin.

Vanaf 2022 is het ook mogelijk om met een wat kleiner gezelschap te trouwen in de maalruimte voor de indrukwekkende molenstenen. Omdat deze ruimte niet verwarmd kan worden is deze mogelijkheid alleen in de zomermaanden beschikbaar. Hier komt het molengevoel het best tot zijn recht en is het een unieke plek om elkaar het ja-woord te geven. De ruimte is geschikt voor ongeveer 30 gasten. Natuurlijk zijn daarna ook de molenzaal en de tuin beschikbaar voor uw champagne toost of uw huwelijksdiner. Naast de ambtenaar van de burgerlijke stand zal ook de molenaar iedereen persoonlijk welkom heten en u meenemen in een klein stukje historie van deze unieke molen.

Wilt u de molenzaal of maalruimte langer gebruiken dan kunt u per uur bijboeken. € 110,- per uur.    
Voor de molenzaal is zaalbeheer aanwezig
Verdere aankleding van de zaal is voor eigen rekening. (bv. extra bloemen enz.)

 

Er is gelegenheid voor of na de huwelijksvoltrekking koffie en thee te laten serveren.
Ook zijn er mogelijkheden tot een champagne toost met Bruidstaart.
Verder is een aansluitende receptie met diverse drankjes en borrelhapjes mogelijk. Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden om uw huwelijksdag verder in te vullen. Denk aan een buffet of BBQ voor uw gasten. Uw gastheer kan u goed adviseren en de passende cateraar voor u uitzoeken.